Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Vuokralaisen vastuu vieraista

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Vuokralaisen vastuu vieraista

Vuokralainen vastaa vieraistaan ja heidän aiheuttamistaan häiriöistä vuokratussa huoneistossa. Joissain tapauksissa asukas itse on nukahtanut kesken illanistujaisten, vieraat ovat jatkaneet railakasta juhlintaa ja asukas itse on herännyt vasta ovikellon soittoon. Tällöin vastuu aiheutetuista häiriöistä ja purkuvaroitus on tullut vuokralaiselle. Jos ystävät ja tuttavat on vapaaehtoisesti päästetty sisälle huoneistoon, vastuu on vuokralaisella.

Mikäli vuokralainen ei ole päästänyt ns. tuttaviaan sisälle asuntoon ja he aiheuttavat häiriötä ja tuhoja rappukäytävässä tai taloyhtiön ympäristössä, taloyhtiö hakee korvausta vahingon aiheuttajalta – ei vuokralaiselta. Joskus jätetty puoliso aiheuttaa kiusaa ja pyrkii kaikin tavoin vahingoittamaan ex-puolisonsa mainetta ja rauhaa riehumalla taloyhtiössä. Tällöin paikalle kannattaa kutsua poliisi, jonka tehtävä on poistaa häiriön aiheuttaja. Häiritylle ei voi antaa varoituksia häiriöistä, vaikka ne olisivat exän aiheuttamia, kunhan vuokralainen ei ole päästänyt ko. häiritsijää sisäpuolelle huoneistoon.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit