Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Mitä tehdä, kun vuokranmaksupäivänä ei...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Mitä tehdä, kun vuokranmaksupäivänä ei löydy rahaa vuokranmaksuun?

Ota yhteyttä vuokranantajaasi ja kerro tilanne. Kerro miksi et pysty maksamaan vuokraa eräpäivänä ja milloin pystyt sen maksamaan. Kysy myös haluaako vuokranantajasi, että maksat viivästyskorkoa myöhästyneelle vuokralle. Viivästyskorko on nykyisillä koroilla marginaalisen pieni, mutta oma aktiivinen asenteesi todennäköisesti jo rauhoittaa vuokranantajaa. Jokaiselle voi syntyä yllättäviä rahanmenoja, mutta asunto ja vuokran maksun täytyy olla ensisijaisia.

Maksettua vuokravakuutta ei voi käyttää maksamatta jääneen vuokraan ”kuittaukseksi”. Vakuuden on oltava vuokrasuhteen panttina koko vuokrasuhteen ajan ja se palautetaan, kun vuokrasuhde päättyy ja kaikki on kunnossa. Mikäli vuokrasuhteen päättyessä on jotain velkaa, sitten vuokranantaja voi käyttää vakuutta velan kuittaukseksi.

Velan takaisin maksusta kannattaa pyrkiä sopimaan vapaaehtoisesti ja pitämään tiukasti kiinni lupauksestaan. Tarvittaessa kannattaa olla yhteydessä sosiaalitoimeen ja neuvotella asiasta sosiaalityöntekijän kanssa. Sosiaalitoimi haluaa ensisijaisesti auttaa, että et joudu asunnottomaksi, mikäli väliaikaiseen maksukyvyttömyyteen on selkeä syy.

Useimmiten häätö syntyy, kun ei halua neuvotella osapuolten kanssa eikä suostu vastaamaan vuokranantajan yhteydenottopyyntöihin. Mikäli asunto on liian kallis suhteessa maksukykyyn, kannattaa irtisanoa asuntoa ja etsiä edullisempi asunto.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit