Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Mitä tehdä, kun vuokraamasi asunto...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Mitä tehdä, kun vuokraamasi asunto on siivoamatta

Kun huomaat, että vuokraamasi asunto on edellisen asukkaan jälkeen siivoamatta, ota yhteyttä välittömästi vuokranantajaan ja kerro tilanne. Yleensä vuokranantaja ei ole ehtinyt palauttamaan vakuutta edelliselle vuokralaiselle ja siivouskulut voidaan periä tästä vakuudesta. Ottaessasi yhteyttä sinun tulee kertoa tarkasti missä on likaa ja mikä on siivoamatta. Joku todistaja, yleensä muuttoapu, on hyvä olla, jolloin voidaan toteen näyttää siivoamaton asunto.

Muista kuitenkin, että ihmiset siivoavat eri tavoilla ja toisen likainen voi olla toisen siisti. Ihan kaikista villakoirista ja pienistä muruista ei kannata ilmoittaa, mutta jos esimerkiksi kaapit on tyhjentämättä, ja hiekkaa lattialla, niin ne eivät kuulu uudelle vuokralaiselle. Ikkunoiden peseminen aiheuttaa usein päänvaivaa ja eripuraa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että ikkunoiden puhtaana pidosta on pidettävä huolta vuokrasuhteen aikana, eli mikäli ikkunoita ei ole pessyt kertaakaan kolmen vuoden asumisen aikana, on ne poismuuttaessa siivottava. Vastaavasti mikäli ikkunat ja ikkunanvälit ovat perussiistit ja niitä on silloin tällöin pesty vuokrasuhteen aikana, ei niitä poismuuttaessa tarvitse välttämättä puunata. Huomattava on kuitenkin, että esimerkiksi keskustassa asuntojen ikkunat likaantuvat nopeasti kadulta nousevan pölyn takia ja vaikka ikkunat olisikin pesty, niin ne voivat jo parin päivän kuluessa olla likaisen näköiset.

Jos olet muuttaessasi valmis siivoamaan asunnon, voit neuvotella siivouskorvauksesta edellisen asukkaan tai vuokranantajan kanssa. Muista kuitenkin pitää kohtuus mielessä korvaussummaa pyydettäessä. Esimerkiksi 100 euroa yksiön siivoamisesta on jo kohtuuton summa – mikäli asunto ei ole aivan hirveässä kunnossa. Siivoamisesta ei ole laissa mitään tarkkaa pykälää ja usein neuvottelemalla päästään jokaista osapuolta tyydyttävään ratkaisuun. Voi vaikka olla, että edellinen vuokralainen tulisi ihan mielellään siivoamaan asunnon, jotta saisi koko vakuuden takaisin.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit