Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Merkinnät luottotiedoissa

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Merkinnät luottotiedoissa

Luottotietoihin saa merkinnän, mikäli maksamaton lasku menee perintään ja velkoja hakee velkaa käräjäoikeuden kautta. Harvoin luottotietomerkintä tulee huomaamatta ja usein sen voi välttää, jos sopii maksujärjestelyn velkojan kanssa.

Merkintä luottotiedoissa estää usein esimerkiksi lainan, kotivakuutuksen tai vuokra-asunnon saannin ja merkintä säilyy luottotiedoissa velan maksun jälkeenkin vielä useita vuosia. Luottotietomerkintä leimaa sinut epäluotettavaksi ja epäilyttäväksi henkilöksi – sitä leimaa ei kannata kevyesti ottaa kantaakseen.

Yksityinen vuokranantaja ei useinkaan halua vuokralaista, jolla on luottotietomerkintöjä, koska riski vuokranmaksuongelmiin lisääntyy. Vaikka vuokralainen vakuuttaisi, että luottotietomerkinnöistä huolimatta ei ole koskaan jättänyt vuokria maksamatta, vuokralaisen rahatilanne voi jälleen kiristyä syystä tai toisesta, ja silloin kynnys jättää maksamatta vuokrat on suurempi kuin henkilöllä, jolla luottotiedoissa ei ole merkintöjä.

ARA -kohteissa (rahoitus osin verovaroin) luottotietomerkinnät eivät saa vaikuttaa vuokralaisen valintaan, joten asunto saattaa löytyä helpommin kunnan vuokrataloista, VVO:lta, opiskelija-asuntoyhtiöistä (esim. HOAS, TOAS, Turun Ylioppilaskyläsäätiö, KUOPAS), aravarahoitteisista taloista jne.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit