Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Moni vuokralainen on tehnyt ihmeitä...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Moni vuokralainen on tehnyt ihmeitä jeesusteipillä

Joka viides yksityinen vuokra-asunto on huonokuntoinen julistaa Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola. Hänen mukaansa on paljon vuokranantajia, jotka eivät näe asuntosijoittamista sijoituksena ja remontoivat asunnon vasta, kun asunto on niin huonossa kunnossa, että kukaan ei suostu sitä ottamaan.

Metsolan mukaan asunnon remontilla vuokratuottoa pystyy kuitenkin parantamaan huomattavasti. Vuokralaisten keskusliiton Anne Viita neuvoo vuokranantajaa miettimään asuntonsa kuntoa, jos vuokralainen vaihtuu kovin tiheään. Vuokralainen lähtee usein nopeasti etsimään parempaa asuntoa.

Uutisen kuultuani jäin mietiskelemään mitä sanoisin tilanteesta Kuopiossa. Ensin pitäisi oikeastaan määritellä mitä tarkoitetaan huonokuntoisella asunnolla. Huonokuntoiseksi voidaan varmasti sanoa olohuonetta, jonka seinissä on useita reikiä, tapetti repsottaa ja huonokuntoinen on myös keittiö, jonka kaapistojen ovet eivät pysy kiinni kuin kuminauhan avulla.

Vanha ei kuitenkaan aina ole huonoa. Jos seitkytlukulaisen asunnon pinnat ovat ehjät, siitä saa hyvän edullisella pikkufiksauksella. Kun remontointi tehdään oikein, se ei tule kalliiksi, mutta tulos on hyvä. Uskomattoman paljon saa aikaan maalilla ja kaappien vetimien uusimisella.

Usein näkee lohkeilleita wc:n ja keittiön valaisimia, joista sähköjohdot repsottavat. Moni vuokralainen on tehnyt ihmeitä jeesusteipillä, mutta jossain vaiheessa vuokranantajan on itse kannettava vastuunsa.

Olen monen vuokranantajan kuullut sanovan, että vuokra-asuntoa ei kannata remontoida, sillä vuokralainen kuitenkin pilaa sen nopeasti. Kokemukseni mukaan siistiin asuntoon saa siistin vuokralaisen, joka hoitaa asuntoa hyvin. Jos asunnosta näkee, että vuokranantaja ei arvosta asuntoaan eikä vuokralaistaan, on turha odottaa, että niin tekisi vuokralainenkaan. Sitä saa mitä tilaa!

Kaiken kaikkiaan vuokra-asuntojen kunto Kuopiossa on viime vuosina myös parantunut. Vuokra onkin syytä määritellä sellaiseksi, että se riittää kuluihin, asunnon kunnossapitoon ja tietenkin siitä pitää saada myös vuokratuottoa. – Muutoinhan kyseessä on vain harrastus.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit