Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Kevät koittaa ja pian myös...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Kevät koittaa ja pian myös koulujen pääsykokeet! Missä uusi kotisi on?

Kevät alkaa jo olla pitkällä ja useimpiin oppilaitoksiin on jo ilmoitettu haussa tarvittavat pääsykoekirjat. Monella on edessään tiukka luku-urakka. Toiset ovat jo hakunsa tehneet. Opiskelijavalinnat ovat edessä ja kaikkia toiselle paikkakunnalla opiskelemaan hakevia mietityttää sama asia: ”Mistä löydän hyvän kodin itselleni, jos pääsen opiskelemaan vieraalle paikkakunnalle?”

Asuntotarjonta on kiivaimmillaan touko-kesäkuun vaihteessa. Monet opiskelijat valmistuvat, useat muuttavat kesätyön perässä toiselle paikkakunnalla ja luovuttavat asuntonsa pois. Mikäli olet vaihtamassa opiskelu-/työpaikkaa ja tiedät tulevan sijaintipaikkakuntasi jo keväällä, kannattaa asuntoa hakea mahdollisimman aikaisin. Keväisin, kun asuntojen tarjonta on suurimmillaan, valinnan varaa on enemmän ja asuntojen vuokrat kohtuullisemmalla tasolla. Uuden kodin löytäminen on helpompaa ja monesti myös nopeampaa!

Mikäli uusi kotipaikkakuntasi selviää vasta pääsykoetulosten jälkeen – kesällä – on hakijoiden ruuhka suurempaa ja riski jäädä toiseksi suurempi. Asuntohakemus kannattaa aktivoida heti, kun tulokset selviävät. Joensuussa asuntomarkkinoilla tehokkain ja nopein toimintatapa on seuraava: tekemällä sähköisen toimeksiannon OVV:n sivuilla tai käymällä tekemässä se toimistollamme, saat kaikki vapautuvat kohteet heti, suoraan omaan sähköpostiisi. Toimeksiannon tekeminen ei sido sinua mihinkään, ja sen voi päättää heti, niin halutessasi. Mutta tällä tavoin pääset jonon ohi! Muilla paikkakunnilla voi olla erilaisia tapoja toimia ja kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen OVV:n välitystoimistoon selvittääksesi sen, millä tavoin toimien sinulle löytyisi parhaiten koti kyseiseltä paikkakunnalta!

Syksyisin vuokra-asuntojen vuokrilla on tapana nousta, koska kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Onneksi tilanne on ainakin Joensuussa kuitenkin tasoittunut hurjimmista asuntopulan vuosista, jolloin uudet opiskelijat saattoivat joutua oleskelemaan leirintäalueen hätämajoituksissa viikkoja.

Miten asuntonäytöllä sitten voi itse vaikuttaa siihen, että tulisi itse valituksi vuokralaiseksi? Asuntonäytön voi tehdä vuokranantaja tai vuokra-asunnonvälittäjä. Seuraavassa muutamia vinkkejä, joita voi pohtia ennen asuntonäytölle menoa:

 • Muista aina pukeutua asuntonäytölle siististi. Vuokranantaja saattaa olla itse paikalla ja siisti ja huoliteltu ulkonäkö antaa vaikutelman asiansa hoitavasta henkilöstä. Siisti olemus antaa paremman kuvan sinusta myös välittäjälle.
 • Tervehdi näytöllä välittäjää ja/tai vuokranantajaa ja katso silmiin. Kättele vanhempaa henkilöä ja esittele itsesi.
 • Kirjoita asuntohakemukseen mieluummin liikaa kuin liian vähän. Mihin olet menossa opiskelemaan, onko sinulla missä kesätöitä, teetkö töitä opiskelun ohessa tms. muuta myönteistä sinusta.
 • Älä haise tupakalle tai alkoholille.
 • Runsaat lävistykset saattavat olla vieraita vanhemmille henkilöille.
 • Kysele asunnosta, ole aktiivinen, ole kiinnostunut, ole positiivinen.

Yksiöt ja pienet kaksiot ovat suosituimpia vuokrakohteita ja niitä kanssasi havittelee suurin joukko hakijoita. Kannattaa ottaa harkintaan myös kimppakämpän hankkiminen kavereiden kanssa. Tällöin vuokra on monesti edullisempi yhtä asukasta kohden. Ja oman yksiön etsintään saa taas lisäaikaa! Myös soluja on syksyisin saatavilla kohtuullisen hyvin. Solussa asumisessa voi säästää jopa satasia, mutta silloin on oltava valmis elämään hiukan vieraampienkin henkilöiden kanssa samassa yhteisössä. Mutta jostain on aina aloitettava ja usein solun toisista asukkaista on seuraa uudelle paikkakunnalle muutossa ja paikkakuntaan tutustuessa.

Asuntorikasta kevättä ja kaikille onnea uuden kodin löytämiseen!

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit