Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Hyvä vuokrasuhde on hyvä asiakassuhde

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Hyvä vuokrasuhde on hyvä asiakassuhde

Asuntosijoittaja: hankitko sijoitusasuntosi, koska halusit olla vain hyväntekijä vai hankitko sen mielessäsi vuokratuotto? Jos motiivisi oli vuokratuoton saaminen, säilyykö mielessäsi, että vuokralainen kasvattaa omaisuuttasi ja on Sinulle tärkeä ihminen? Arvostatko vuokralaistasi ja annatko hänen elää omaa elämäänsä ja muistatko, että hän on arvokas muutoinkin kuin siksi, että hän maksaa vuokran?

Kun vuokranantaja ymmärtää, että vuokralainen on hänen asiakkaansa, hän haluaa panostaa siihen, että vuokralainen haluaa ostaa hänen tuotteensa eli vuokrata hänen asuntonsa. Saatuaan hyvän vuokralaisen hän haluaa myös paneutua asiakassuhteen pysyvyyteen ja siihen, että vuokralainen viihtyy asunnossa pidempäänkin.

Hyvä Vuokranantaja noudattaa sovittuja pelisääntöjä ja korottaa vuokraa reilun pelin hengessä. Hän uusii lieden, jos se on tarpeen eikä käynnistä laajamittaista tutkimusta siitä, toimiko vuokralainen väärin, kun 20-vuotias liesi hyytyi. Hän lähettää vuokralaiselleen joulukortin ihan siitä ilosta, että vuokralainen hoitaa asuntoa hyvin ja on tyytyväinen.  Joskus Hyvä Vuokranantaja palkitsee Hyvän Vuokralaisen pitkästä vuokrasuhteesta ja yllättää hänet hankkimalla asuntoon astianpesukoneen tai sälekaihtimet tai vaan kysymällä onko kaikki hyvin.

Liike-elämässä tiedetään, että uuden asiakkaan hankkiminen tulee monin verroin kalliimmaksi kuin jo hankitun hyvän asiakkaan säilyttäminen tai onnistuminen siinä, että hän suosittelee tuotettasi tai palveluasi ystävälleen.  Kun vuokralaisesi elämäntilanne muuttuu ja hän luopuu asunnostasi, löytyykö hänen ystäväpiiristään helposti uusi hyvä vuokralainen? Vai onko uuden vuokralaisen löytyminen vaikeaa varsinkin, jos poismuuttava vuokralainen on paikalla ja näyttää asuntoa?

Vuokrasuhde on ihmissuhde. Se on avoin ihmissuhde, jossa luotetaan kumppaniin tai sitten se on suhde, jossa petetään ja käytetään toista mahdollisimman paljon hyväksi. Kun kunnioittaa ja arvostaa kumppaniaan, hänen antaa myös elää omaa elämäänsä. Kumppani tuntee arvostuksen ja haluaa elää sen mukaisesti ja vaikka elämä tuo yllätyksiä ja pettymyksiä eikä kaikki mene suunnitelmien mukaan, ystävää ei halua pettää.

Hyvä asiakassuhde ei tarkoita sinisilmäisyyttä ja tyhmyyttä. Kumppaniin luotetaan, mutta silti seurataan, että asiakas toimii sopimuksen mukaan ja luottamus on ansaittu. Joskus vain käy niin, että kumppani ei ansaitse luottamusta ja silloin on tilanne tutkittava heti ja kysyttävä avoimesti mistä on kysymys. Valitettavasti elämässä joskus pettyy katkerimmin hän, joka vain luottaa ja uskoo kaikkiin selityksiin.

Vuokravälittäjänä usein ihmettelee miten jotkut vuokranantajat saavat yhä uudelleen huonoja ja epäluotettavia vuokralaisia ja joillekin vuokranantajille vain siunaantuu vuodesta toiseen ja asunnosta toiseen vain ihania vuokralaisia.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit