Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Elävää elämää

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Elävää elämää

Vuokra-asunto on sisustettu kodikkaasti ja elämä uudessa kodissa tuntuu hyvältä. Mutta aamulla herätessä keittiössä ja vessassa vilisee iljettäviä sokeritoukkia. Mitä tehdä?

Sokeritoukka on elänyt pitkän elämän ja se on vanhempi maapallolla kuin ihminen konsanaan, joten laji on sangen selviytymiskykyinen eikä sen tuhoaminen ole helppoa. Sokeritoukat elävät kosteissa tiloissa ja pesiytyvät putkistoihin ja kaakeleiden alle. Muutama sokeritoukka asunnossa on tavallista, mutta runsas esiintyminen voi kieliä kosteusvaurioista. Sinänsä sokeritoukka on täysin vaaraton, mutta sen kanssa eläminen vaatii pinnaa ja luontoystävällisyyttä.

Sokeritoukista pääsee yleensä eroon, kun siivoaa huolellisesti ja puhdistaa säännöllisesti myös lattiakaivot. Sokeritoukat ovat kaikkiruokaisia, joten häätäminen ei ole helppoa. Viemäreihin voi kaataa silloin tällöin kiehuvaa vettä ja kosteiden tilojen kolot on hyvä imuroida huolellisesti muun siivouksen yhteydessä.

Kannan vähentämiseen voi käyttää tavallista hyönteismyrkkyä, mutta jos kotikonstit eivät auta, kannattaa kääntyä isännöitsijän ja tuholaistorjuntaa tekevien yritysten puoleen. Jos kyseessä on vuokra-asunto, asiasta kannatta ehdottomasti keskustella myös vuokranantajan kanssa.

Sokerimuurahaisia esiintyy sokeritoukkien ohella aika paljon. Myös ne ovat vaarattomia, mutta epämiellyttäviä.  Makeat elintarvikkeet kannattaa säilyttää kannellisissa purkeissa. Muurahaisten torjunnassa on käytettävissä myös tehokkaita myrkkyjä, joita löytää hyvin googlaamalla. Asiakkaan antaman vinkin mukaan muurahaisten torjunnassa tehokas keino on sitruunapippurin ja suolan yhdistelmä höystettynä Raid:lla.  Jos muurahaisia on poikkeuksellisen paljon, asiasta kannattaa tietysti ilmoittaa myös isännöitsijälle. Usein ongelma on koko taloyhtiössä ja vaatii koko talon myrkytyksen.

Joskus lomareissulta tarttuu mukaan verta imeviä, ruskeita ja pahanhajuisia seinäluteita. Niiden poistamiseen tarvitaan useimmiten jo ammattilaisen apua, joten kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä isännöitsijään.  Seinäluteista eroon pääsy vaatii yleensä vaatteiden pesua 60 asteessa ja kodin pitämistä puhtaana. Myös pakastus tepsii hyvin tuholaisiin. Hyviä ohjeita löytyy netistä lisää.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit