Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Asumisen turvallisuutta naapurivahdein vai poliisien...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Asumisen turvallisuutta naapurivahdein vai poliisien avulla

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on esittänyt, että poliisin voimavarojen vähentyessä tulisi järjestää vapaaehtoisjoukot naapurivahdeista ja kodinturvajoukoista turvaamaan asuinalueiden turvallisuutta. Määrärahaleikkaukset kohdistuvat myös poliiseihin ja poliisihallinto on keksinyt loistavan idean. Hallinto voi luoda entistä enemmän päällikkövirkoja, kun joku muu tekee varsinaiset työt.

Me, kunnon kansalaiset siis säntäämme kaduille turvaliivit päällä, valvomme naapureittemme elämää ja ratkomme parisuhderiitoja, rakennamme valvontapartiot Siwojen ja Sale-myymälöiden ympäristöön, hoidamme juovuspäissään nukahtaneet turvaan ja olemme hyviä kansalaisia.

Me suomalaiset haluamme olla tunnollisia, rehellisiä, luotettavia ja hyviä ihmisiä. Olemme viehättävällä tavalla juroja, mutta aitoja. Valitamme veroista, EU:sta ja kaikista velvoitteista, mutta hoidamme ne, koska niin kuuluu tehdä. Olemme ylpeitä siitä mitä olemme ja selitämme, että vain näin pimeissä olosuhteissa syntyy ja elää tällainen kansa. Kreikkalaiset ja italialaiset varastavat ja huijaavat EU:ta, me emme tee niin, koska olemme kunnon kansa.

Professori Matti Tolvanen tyrmää poliisijohtajan esityksen naapurivahdeista vastenmielisenä. Hänen mielestään kansalaisten keskinäinen valvonta alkaisi muistuttaa STASIn ja sen aikaisen Saksan touhuja eikä se kuulu hyvinvointivaltioon. Homma riistäytyy käsistä, jos kuka tahansa pukeutuu uniformuun ja lähtee leikkimään viranomaista. Olen samaa mieltä. Mielestäni meidän tehtävämme ei ole valvoa toisiamme vaan elää yhdessä.

Jos naapurin koira haukkuu äänekkäästi ja jos se häiritsee, käymme kertomassa asiasta naapurillemme. Jos se ei auta, otamme yhteyttä isännöitsijään ja teemme valituksen. Jos kuulemme naapurista ikäviä pahoinpitelyn ääniä, kysymme tarvitaanko apua ja tarvittaessa kannamme vastuumme ja ilmoitamme asiasta eteenpäin. Jos näemme rikoksen, ilmoitamme siitä poliisille. Vaikka haluamme kantaa vastuumme ja huolehtia siitä, että kaikki menee hyvin ja laillisesti, mielestäni meidän tehtävämme ei ole valvoa ja kytätä toisiamme.

Me maksamme veroja, jotta poliisit valvovat turvallisuuttamme. He ovat koulutettuja ja ammattilaisia. He ansaitsevat palkkansa, mutta mikäli varat loppuvat kesken, katsottakoon poliisiylijohtoon ja hallintoon, onko se kaikki todella tarpeen. Kuopiolaiset poliisit ovat televisiosarjassa nostaneet niin poliisien kuin koko Kuopion profiilia lupsakkuudellaan ja rentoudellaan. Me tarvitsemme heitä. Me kaikki perusihmiset rennosti hymyillen työmme ääressä olemme osa tätä rakastamaamme Kuopiota ja hyvää yhteiskuntaamme.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit