Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Asuntosijoittajan palsta

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Miten hankkia hyvä ja tuottava sijoitusasunto ja miten välttää karikot sitä ostaessa?

Miten hankkia hyvä ja tuottava sijoitusasunto ja miten välttää karikot sitä ostaessa? Miten selvitä, jos vuokralainen onkin ns. varovainen maksaja? Miten selvitä vuokralaisen kanssa kuivin jaloin taloyhtiön putkiremontista?

Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

Vuokrakas on digitaalista asuntokauppaa ilman välikäsiä.  Palvelu toimii kohtauspaikkana sijoitusasuntoa etsiville ja myyjille. Vuokrakas on työkalu ilman välittäjää toimivalle asiakkaalle. Sivustolla asuntoja tarjoavat niin pienet kuin isotkin toimijat, ja sinne voi jättää ilmaiseksi asuntohaun, jolloin järjestelmä lähettää tiedon uudesta hakuun sopivasta kohteesta. Asunnon Myyjän ja Ostajan on mahdollista käyttää hyväkseen Vuokrakas...

Lue lisää

Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

Uudet yksiöt Helsingin keskustassa ja sen läheisyydessä eivät enää tarjoa parasta mahdollista tuottoa asuntosijoittajalle, koska niiden hinnat ovat nousseet merkittävästi verrattuna esimerkiksi junaradan varressa sijaitseviin lähiöihin.

Lue lisää

Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

Vuokrien nousu, asumistukien kasvu ja pienten asuntojen pula – vuokramarkkinat kohtaavat tällä hetkellä monta haastetta. Markkinoiden kipuiluun on kuitenkin olemassa lääkkeitä.

Lue lisää

Vuokra-asunto verotuskohteena

Mitä on vuokratulo ja mitä kuluja sen verotuksessa saa vähentää? Mitä eroa on vuosikorjauksella ja perusparannuksella? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastauksen tästä.

Lue lisää

Vuokrasopimuksen irtisanominen ja purku

Jos vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva, vuokrasuhteen voi irtisanoa tai purkaa, jos purkuperusteet ovat olemassa. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa – sen voi kesken voimassaolon vain purkaa, jos purkuperusteet ovat olemassa.

Lue lisää

Vuokrasuhteen häiriötilanteet

Vuokranantajalle tärkeintä on, että vuokralainen maksaa vuokran ajallaan, ei aiheuta häiriöitä taloyhtiössä ja hoitaa asuntoa hyvin. Kaikki, mikä poikkeaa tästä, on häiriötilanteita.

Lue lisää

Vinkit asunnon ostoon

Myyntiesitteen tarkoitus on myydä, se ei koskaan kerro kaikkea. Pyydä nähtäväksi isännöitsijätodistus, yhtiöjärjestys, tilinpäätösasiakirjat ja pohjapiirros ja muista tarkistaa ainakin tulevat remontit, vastike, pinta-ala sekä taloyhtiön ja asunnon velat.

Lue lisää

Miten hankkia hyvä sijoituskohde?

Ennen sijoitusasunnon ostamista on hyvä istua alas ja miettiä hetki mitä on hakemassa – etsiikö tulevalle sijoitukselle mahdollisimman suurta tuottoa vai turvallista ja helppoa vuokrasuhdetta, josta saa varman, mutta pienemmän tuoton?

Lue lisää

Solmi hyvä vuokrasopimus – 10 kohdan muistilista vuokralaiselle ja vuokranantajalle

Hyvin tehty vuokrasopimus on niin vuokranantajan kuin vuokralaisenkin etu. Kun sopimusta tehdessä sovitaan asiat selkeästi, vältetään turhat riidat. Lue 10 vinkkiä siitä, mitä vuokrasopimusta tehdessä olisi erityisen hyvä muistaa. Jos jokin jäi vielä askarruttamaan, ole yhteydessä OVV:n toimistoon – autamme mielellämme!

Lue lisää

Miten selvitä vuokralaisen kanssa putkiremontista

Putkiremontti ja muut taloyhtiön isot remontit saattavat vaikuttaa asukkaan elämiseen huomattavastikin ja aiheuttaa vuokranantajalle harmaita hiuksia. Neuvottelutaitoja ja toisen osapuolen ymmärrystä tarvitaan etenkin tilanteessa, jossa vuokralainen on oikeutettu asumishaitan korvaukseen remonttiajalta.

Lue lisää

Huoneiston alivuokraus ja jälleenvuokraus

Milloin on kyse alivuokrauksesta ja milloin jälleenvuokrauksesta? Mitä jos vuokralainen tahtoo vuokrata asuntonsa edelleen kesän ajaksi? Tämä artikkeli selventää AHVL:n pykäliä ali- ja jälleenvuokraukseen sekä vuokraoikeuden siirtoon. Ja mitä tarkoittikaan maailmalla sekä myös Suomessa suosiotaan kasvattava Airbnb -vuokraus?

Lue lisää

Vuokra-asuntojen kysyntä elää vuodenajan ja taloustilanteen mukaan

Vuokramarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan vaihtelu noudattaa selkeää vuosikiertoa, joka toteutuu vuodesta toiseen. Joskus kiihkeä syyssesonki alkaa vähän aikaisemmin ja joskus vähän myöhempään. Aivan kuten joinakin vuosina kevät tulee aikaisemmin ja joskus auringon lämpö herättää luonnon vähän myöhässä - mutta aina se tulee.

Lue lisää

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit