Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Vuokratun asunnon myyminen

  1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

    Lue lisää

  2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

    Lue lisää

  3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

    Lue lisää

  4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

    Lue lisää

  5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

    Lue lisää

Vuokratun asunnon myyminen

Vuokratun asunnon myynnissä vuokrasopimus siirtyy uudelle omistajalle.  Vuokralaista ei välttämättä kannata irtisanoa ennen myyntiä, sillä hyvä vuokralainen saattaa jopa nostaa sijoitusasunnon arvoa.  Vuokralaiselle myyntiaikeista kannattaa kuitenkin kertoa asiallisesti ja hänen kanssaan on sovittu asunnon näytöistä hyvissä ajoin. Mikäli asunnon näyttöjä on usein ja ne häiritsevät vuokralaisen elämää, vuokralainen on varmasti yhteistyökykyisempi mikäli hän saa korvauksen syntyneestä häiriöstä.

Mikäli asuntoa myy kiinteistövälittäjä, on varmistettava, että hänellä on vuokralaisen yhteystiedot ja että hän sopii näytöt asiallisesti. Omistajan vaihduttua, vuokralaiselle on ilmoitettava viipymättä uuden huoneiston omistajan yhteystiedot ja vuokratili.  Vuokrasopimusta ei välttämättä tarvitse uusia – asunnon omistuksen siirtyessä siirtyy samalla myös siihen laadittu vuokrasopimus. Mikäli uusi omistaja haluaa asunnon omaan käyttöönsä, irtisanomisaika määräytyy vuokrasopimuksen mukaisesti. Jos ostat vuokrattua asuntoa, kannattaa siis tutustua huolellisesti myös vuokrasopimuksen sisältöön ja ehtoihin.

Vuokrakas.com blogi:

  1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

    Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

    Lue lisää

  2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

    Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

    Lue lisää

  3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

    Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

    Lue lisää

Katso kaikki artikkelit