Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Vesimittarit pakollisiksi kaikkiin kerrostalokoteihin

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Vesimittarit pakollisiksi kaikkiin kerrostalokoteihin

Vuoden 2013 aikana astuu mukaan ympäristöministeriön valmistelema asetus, jonka mukaan kaikkiin kiinteistöihin on asennettava huoneistokohtaiset vesimittarit putkistojen linjasaneerauksen yhteydessä. Uudisrekennuksiin mittarit tulivat pakollisiksi jo vuonna 2011.

Putkiremontti tehdään vuosittain n. 20 000 kerrostalohuoneistolle. Veden- ja energiasäästön lisäksi kyseessä on tasapuolisuuskysymys; etenkin kerrostaloyhtiöissä on havahduttu siihen, että samalla kun toinen huoneisto käyttää vettä päivässä 70 litraa, voi toinen käyttää 400 litraa vuorokaudessa. Kun jokaisella on oma mittari ja vesiveloitus todellisen kulutuksen mukainen, on myös laskutus oikeudenmukaista.

Lue koko juttu tästä.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit