Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Parvekeaika on täällä – tuoden...

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Parvekeaika on täällä – tuoden mukanaan kiistat parvekkeiden käytöstä

Kesä tuo mukanaan sen, että aurinko ja lämpö saa ihmiset pois sisätiloista ja viettämään enemmän aikaa myös parvekkeilla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että naapureiden oleskelu vaikuttaa entistä enemmän myös kanssaeläjien elämään – kesä tuokin monessa taloyhtiössä mukanaan lisääntynet kiistat siitä, mitä parvekkeella saa tehdä ja mitä ei.

Kiinteistölehden blogissa lakimies Helena Kinnunen kertoo, mitä parvekkeella saa tehdä ja mitä ei. Parveke on osa asuntoa, joten sen saa esimerkiksi sisustaa haluamallaan tavalla. Muutostyöoikeus on kuitenkin rajoitetumpi kuin asunnossa, eikä muutostyöt saa mm. haitata esteettisesti rakennuksen julkisivua. Parvekkeella suorittamilla toimillaan ei saa luonnollisesti myöskään aiheuttaa naapureille kohtuutonta haittaa tai häiriötä.

Lue koko kiinteistölehden juttu tästä linkistä. Parvekegrillauksesta löydät tietoa mm. aiemmasta jutustamme tästä.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit