Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

 1. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 2. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 3. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 4. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

 5. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Lue lisää

Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

Vuokrien nousu, asumistukien kasvu ja pienten asuntojen pula. Asumisen kalleus nostaa palkkavaateita estäen työpaikkojen syntymistä varsinkin pääkaupunkiseudulla – vuokramarkkinat kohtaavat tällä hetkellä monta haastetta. Vuokra-asuntomarkkinoiden kipuilu saattaa tarkoittaa väistämätöntä rakennemuutosta kolmen vuokra-asuntomarkkinoita hallitsevan sektorin kesken. Markkinoiden kipuilun lieventämiseen voidaan etsiä keinoja, ja muutoksen vetovastuu on siirtymässä julkiselta sektorilta yksityiselle puolelle.

Lue kiinteistösijoitusyhtiö Investors House Oyj:n toimitusjohtaja Petri Roinisen kirjoitus aiheesta tästä linkistä.

Vuokrakas.com blogi:

 1. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 2. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

 3. Tunne oikeutesi ja tiedä velvollisuutesi – hanki oikeaa tietoa

  Vuokrasuhteen osapuolet voivat pääsääntöisesti sopia pelisäännöt vapaasti, mutta osa ehdoista on määrätty laissa niin, että niistä ei saa poiketa eli sopimusvapautta ei ole. AHVL luo vuokraukselle perusrungon, ja lain tulkinnat ovat luoneet hyviä suosituksia, kuten Hyvä Vuokratapa ja Hyvä Välitystapa. Vuokrakkaan avulla haluamme olla jakamassa oikeaa tietoa. Niin Vuokrakas kuin sen takana oleva OVV Asuntopalvelutkin haluavat edistää hyvää ja reilua vuokratapaa, joka varmistaa hyvän ja turvallisen vuokrauksen niin vuokralaiselle kuin vuokranantajallekin.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit