Kaikki mitä tarvitset asuntosijoittamiseen ja vuokraamiseen.

Huoneistokohtaisten vesimittareiden toimintavarmuus epäilyttää

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Lue lisää

 2. Vuokrakas.com - sijoitusasunnon myyjien ja ostajien kohtauspaikka

  Lue lisää

 3. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Lue lisää

 4. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Lue lisää

 5. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Lue lisää

Huoneistokohtaisten vesimittareiden toimintavarmuus epäilyttää

Vedenkulutuksen hillitsemiseksi ympäristöministeriö asetti vuoden 2011 alusta asetuksen, jonka mukaan huoneistokohtaiset vesimittarit tulivat pakolliseksi uudisrekennuksiin. Vuonna 2013 laki laajeni koskemaan myös putkisaneerattavia kiinteistöjä (TS 5.11.2012).

Vesimittarien käyttö on kuitenkin kuumentanut tunteita etenkin pääkaupunkiseudulla, sillä mittareiden toiminta on paikoin ollut epäluotettavaa ja toimintaviat yleisiä (HS 20.7.2015). Moni taloyhtiö onkin siirtynyt takaisin henkilöluvun mukaiseen kiinteään vesimaksuun. Tämä on mahdollista, sillä vaikka mittareiden asennus on lain mukaan pakollista, ei se velvoita käyttämään niitä.

Lue koko juttu tästä.

Vuokrakas.com blogi:

 1. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen

  Useiden vuosien ajan sijoittajilla on ollut kissanpäivät. Varsinkin asunto- ja pörssisijoittajat ovat voineet nauttia markkinoilla suotuisasta sijoitusympäristöstä. Sijoituskohteesta riippumatta arvot...

  Lue lisää

 2. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 3. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit